Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Поп-фолк радиостанциите се слушат най-много

Една действителност която се зане от всеки съобщиха реализираните наскоро пийпълметрични анализи направени от най-ценената агенция за онлайн нагласи на населението в Централна и Източна Европа – Гемиус.

Според изследване правещо се от началото на годината, търсенето на поп-фолк радиостанциите в страната се е увеличило с петнадесет процента. Този резултат надали ще учуди някой, като се имат в предвид музикалните интересни на населението, а и трябва да се отбележи, че през първата част на годината поводите за празнуване са повече в сравнение с втората. Това неизбежно допринася за повишаване на интереса към поп-фолк музиката.

Безспорен лидер както при ефирните така и при онлайн радиата излъчващи този стил музика са радио Веселина и радио Вероника. 2-те радиостанции държат почети аналогичен пазарен дял (около 30%) сред лицата слушащи чалга. Не всички потребители на интернет обаче, имат възможност да се насладят на радио Веселина на своите комютри. Проблема идва от там, че онлайн излъчването се осъществява от IPTV.bg, а те от своя страна доставят достъп до предаването само на потребители чиито интернет доставчици са сключили договор с тях.

Радио Веселина

Радио Веселина е една сред първите частни радиостанции в България. През 2006г. година радиостанцията беше залупена от медийната група SBS Broadcasting Group. Радио Веселина се сдоби силна финансова помощ и от този момент предава в цяла България от София. В момента радиото може да се слуша ефирно от повече от 55% от населението на страната. Има построени 16 радиопредавателя в 16 големи областни града.

Радио Вероника

Преди малко повече от месец, радио Вероника стана на четири години. Въпреки крепката си възраст, радиото е много популярно сред любителите на поп-фолка. Девиза на радиото “Ритъмът на сърцето” се знае дори и от хората които не слушат радиото. Радиото предава ефирно в градовете: Бургас, София, Варна, Благоевград, Русе, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, като сигнала се улавя и в близките до посочените градове по-малки населени места. А всички други, могат да слушат радио Вероника онлайн.

Leave a Reply