Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Популярни диети

07.29.2011 · Posted in Диети

Всяка една жена желае идеална фигура и търси един или друг начин да я постигне. Лутаме се през различни хранителни режими, докато успеем да намерим най-добрия за нас и пробваме какво ли не. Всичкото това с идеята за едно здраво и красиво тяло.

Ще ви запознаем с две различни диети, които са здравословни и не изключват нито една важна група храни, не изтощават организма и не водят до познатият на всички отслабващи “йо-йо ефект”.

Всеки знае за влиянието, което оказва Луната върху отливите и приливите на моретата и океаните. Всъщност тя въздейства по подобен начин и на човешкото тяло или по-точно на течностите в нас. Предполагам сте забелязали склонността на тялото ни да задържа вода, когато има пълнолуние и обратното – да се освобождава от нея, когато е новолуние. Трябва да се възползваме от това и да вложим малко усилия и воля, които ще ни помогнат да постигнем добри резултати? Предлагаме ви да следите четирите фази на Луната и когато те настъпят да поемате единствено течности. Казано по друг начин, прекарайте двадесет и четири часов прием само на вода, точно, когато Луната предразполага към това. Пийте предимно минерална вода и не поемайте твърда храна. Ако ви се струва прекалено драстично и не можете да издържите, можете да пиете прясно изцеден сок от плодове или чай с мед. Но само това, кафето, безалкохолните газирани напитки и алкохолът са забранени. Ако спазвате тези прости правила, ще свалите от 2 до 4 килограма всеки месец, неусетно и без много лишения.

Другата диета, с която ще ви запознаем е 90-дневната диета. Тя е основава на принципите на разделното хранене и се състои в редуването на т.нар. “четиридневки”. Един и същ цикъл от четири дни включва:
– Първи ден белтъци – консумират се белтъчини – мляко, месо,, яйца, риба и морски дарове.
– Втори ден варива – можете да ядете всякакви бобови храни, плюс картофи и ориз.
– Трети – въглехидрати – консумирайте всякакви тестени храни – питки, козунаци, спагети, пици.
– Четвърти ден, плодове – през този ден трябва да ядете единствено плодове.

Особеното при тази диета е, че независимо в кой ден се намирате, закуската винаги се състои от един вид плод и нищо друго. Опитайте да откажете следобедните закуски и да вечеряте това, което сте яли на обяд, но половината порция. Прекратете приемането на алкохол, газирани напитки и подсладено кафе и резултатите ще дойдат.

Не е важно дали ще се спрете на 90 дневна или лунна диета, вие ще изберете един добър здравословен режим, който освен, че ще намали теглото ви, няма по никакъв начин да навреди на тялото ви. Комбинирайте диетата със спорт, който ви харесва и ще получите една перфектна фигура, добро здравословно състояние и самочувствие.

Leave a Reply