Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Информация за директорията

07.03.2011 · Posted in Други

Поздрави на всички потребители на директория за статии. В тази статия искам да ви информирам относно някои промени в директорията и да изразя малко благодарности.

Първо искам да кажа едно огромно благодаря на статийки – това е друга директория за статии, в която също може да публикувате вашите авторски статии, но това, за което съм много благодарен на statiiki.com, е че са публикували списък с български директории за статии, както и техния пейдж ранк. Благодаря ви другари за това, че участвате в развитието на българските директории за статии.

Много се радвам, че директориите за статии набират скорост, а честно да ви кажа това е един от най-добрите начини за набиране на линкове. Ако искате линк към вашата директория за статии, просто може да публикувате статия за вашата директория за статии. Обещавам, че всеки който линкне към www.direktoriqzastatii.com ще получи линк обратно до няколко дни.

Искам също така и да ви спомена за една промяна, която днес бе направена в директория за статии ком. Днес пуснах перма линкове – отделните страници, категории, под-категории, тагове и други пейджове имат пермалинк включващ датата и името на съответната страница. Индексираните резултати в гоогле са доста малко, така че по-добре сега да бъде направена тази промяна – докато има малко страници, от колкото по-късно.

Друга промяна, която бе извършена, е премахването на облака с тагове. Малко съм назад с материала, защото от скоро се занимавам с уордпресс, но според Матт Кътс – “шефа на гугъл”, Таговете са доста безполезни и вместо да оптимизират, правят лош имидж на страниците. Не само че изглеждат като една голяма поредица от “натъпкани линкове”, но и се зареждат в края на всяка страница. На всички уебмастери, които ползват уордпресс, искам да кажа: Махнете списъка с тагове ! Ако не сте убедени в това ще ви дам още 2 аргумента:

 • Пейджранка на даден пейдж се “разлива” измежду всичките линкове на дадения пейдж. Тоест като имате 80 линка на главната страница(както и всяка друга страница поради наличието на таг облак), всяка вътрешна страница, която линквате ще взима 1/80 от “пейджранк сок-а”, който се “разлива. Както сами се досещате, освен, че сока се разлива между много страници, той се разлива и върху таг страниците, на които излизат няколко резултата от страници от вашия сайт. Това би било добре в някой случаи, но по-често целта е да се оптимизират отделни страници, а не категории или страници с таг резултати. Ако имате определен таг, който е важен за вас и на него излизат много резултати, то тогава по-добре да линкнете само него, вместо да разделите сока да тече из между всички таг-ове.
 • Казах ви че ще дам 2 аргумента, първия бе чисто технически, а втория е това, че потребителите НЕ ХАРЕСВАТ тагове. Според проучване на гугъл, много малък процент от потребителите кликат върху таг.

Надявам се, че все още никой не е почнал да изгражда сателитни страници в директория за статии, така че проблеми няма да има. Ако има все пак някой, който го е направил, нека ми пише в контакт формата.

Пермалинковете са с цел допълнителна оптимизация на статии, тагове, категории и под-категории. Тъй като директория за статии е сравнително нов сайт до днес не беше пуснат генератор за сайтмап и това бе още една причина за да пусна перманентните линкове.

Поради завишения трафик към директория за статии, екипът ни ще работи повече с цел да повиши оптимизацията и проникването на вашите статии за общото благо.

Благодаря на всички, които са част от мрежата на директории за статии. Приятно публикуване.

6 Responses to “Информация за директорията”

 1. Пожелавам успех в промотирането на вашите сайтове и моля ви не публикувайте изцяло копирано съдържание.

 2. Успех и от мен. По принцип е така, но панда ъпдейта изисква малко реакция от наша страна за да сме адекватни на промените.
  Съдържанието трябва да е все по-интересно за хората и SEO специалиста се превръща в SEO стратег и психолог.

  • Абсолютно съгласен съм, че без ясна стратегия, точно определена цел и много работа, сео-то не работи 🙂 Даже осъзнавам, че е по добре линк билдинг да се прави ръчно, бавно и спокойно вместо да се ползват програми за масов субмит в социална медия, социални мрежи, букмаркинг и директории за статии. По добре да създадеш един хубав сателит за няколко дни и да ти доведе таргетиран трафик, отколкото да наспамиш в 100 сайта и да им изгубиш дирята. Освен това гугъл обича постоянните и постепенните работи.

   Относно падна ъпдейта, не съм на ясно кога точно ще удари българската част на гугъл, но единственото, което ме притеснява е дублирания контент, защото никога не мога да знам дали някой ще публикува същата статия на друго място, след като е публикувана в Директория за статии. За другите неща не се притеснявам, ако хората стоят в сайта дълго, намират полезна информация, няма баунс рейт, нямаш дублиран контент и всеки ден се качва по нещо, то гугъл ще доволен. Според мен точно bounce rate-а е един от главните фактори в този ъпдейт, а другото е времето прекарано на една страница. Все хубави неща са това, ако хората стоят на сайта и намират това, което търсят, значи сайта е добър. Друго важно нещо е “boiler plate” както му викат и наистина са прави, един мой сайт беше наказан през последния пейдж ранк ъпдейт точно заради това, бях натъпкал ключови думи на всяка страница както облак с тагове и в момента там имам ПР 0 а това е сайта в който влагам най-много любов 🙂

   Честно казано, аз се радвам на панда ъпдейта, защото гугъл имаше нужда от него. Доста често излизаха скапани резултати на много добри позиции и беше време това да се промени, защото иначе рискуват да почнем да ползваме бинг или иаху

 3. Хей, здравейте :).

  Аз съм Николай (ScoobyDoo от webmasterbg.org), собственик на statiiki.com.
  Ровейки се из статистиките и броячите (всеки го прави от време на време :)) видях че имам посещение от тази страница и реших да и хвърля едно око, кой къде ме споменава :P.

  Админ, благодаря за топлите думи (и за линка) :). Виждам че и ти подпомагаш българските seo-та като си създал директория за статии. Помня преди не много време как имаше съвсем малко такива сайтове и дори си говорехме в webmasterbg.org как трябва да се направят повечно и да са по-сериозни и т.н. А сега доста бързо нараснаха.

  Надявам се постепенно статиите, които се изпращат да станат по-качествени и да са полезни за хората. Това до някъде зависи и от нас, хората одобряващи статиите. Но не трябва нещата да стават изведнъж, а постепенно. На мен ми се е случвало да отхвърлям статии, само заради това че нямат достатъчно полезна информация. Не трябва да гледаме само броя думи и дали са уникални, а дали реално имат поне някаква полза за хората. Така няма и да имаме проблеми с гугъл :).

  Поздрави.

 4. orel_po_se4uanski says:

  Ще е готино, така или иначе имате желание, да зарибите тинейджъри и подрастващи да посещават такъв тип сайтове.
  Най-малкото ще се научат да пишат грамотно и да се изразяват правилно, че като гледам масово хората се излагат с шльокавица и в буквален и във всякакъв смисъл. Това не само, че ще е доста хубаво, но и ще е доста полезно за всички мислещи които имат нужда не просто от хора, но и хора които ще разбираме по-бързо и въобще ще е полесно да се разбираме с тях. Все пак ги срещаме навсякъде, макар и неволно, мишоците поне за справка да са готови и адекватни. )

 5. И все пак ако съм пропуснал да линкна към вас, моля оставете коментар на тази или друга статия, все пак и аз съм човек, не влизам в гоогле аналитикс всеки ден 🙂

Leave a Reply