Директория за статии – публикувайте статии с линкове безплатно. Директория за статии – Станете автор – публикувайте промоционални или творчески статии.

Каква е разликата между Хотел и Хостел

02.21.2011 · Posted in Хотели

Когато за пръв път прекрачих прага, пред мен се откри красотата на една социална атмосфера, усмихнати хора и доста интересни истории за споделяне.

Преди две години нямах представа какво е хостел. Бях чувал за филм на ужасите, но дори не съм го и гледал. Докато един ден не започнах да пътувам. Един приятел ми сподели – защо да давам пари за хотел, като мога да пренощувам в хостел и да си изкарам доста по-добре. Наистина беше прав, защото се сблъсках с нещо уникално за България.

Кой би си представил, че всъщност да споделяш стая с други пет човека, които виждаш за пръв път би могло да бъде толкова забавно?

Едно социално място разказващо толкова истории- кой къде е бил, кой какво е видял. Запознах се с хора от всичките краища на света. Общувах с австралийци, американци, мексиканци и много други. Научих с какво ги привлича България. За някой – ниските цени на алкохола и жените с къси поли, за други – красотата на страната ни. Удиви ме атмосферата, която персонала създава. На някой места съм виждал едно безкрайно парти, започващо от изгрев слънце и завършващо в късни доби. В други хостели съм се наслаждавал на приятна бавна музика, отпускаща атмосфера и всичко това с цел да ви накара да релаксирате след дългото скитане с голямата раница на гръб.

Както за всеки вкус, хостела може да предложи и самостоятелна стаи, в които да останете сам, но на една врата разстояние от социалния процес.

Хостелите, които наистина си заслужава да посетите в България се броят на пръсти.

Хостел Мостел веригата в София и Велико Търново безспорно привлякоха вниманието ми най-много. В София – старинна сграда, в която никога няма да оставят да ви е скучно и във Велико Търново – възрожденска къща с прекрасни тераси за отдих, лози заобикалящи целия двор и персонал, който собственоръчно ще ви разходи из картата на стария град, така че да не изпуснете нищо важно. И двата хостела предлагат екскурзии до манастири и китни места из България, каращи ви да не искате да си тръгнете от тях !

Тери и Джорджи ще се погрижат престоя ви във Варна с Gregory`s Backpackers хостел да бъде незабравил, а Дейв от Flag хостел ще ви покаже как се правят партита в сърцето на морската столица.

Източник: Statii

Leave a Reply